Site coolinaria.ro

Panna cotta cu menta


Ii rasfatam pe cei dragi aromand clasicul desert italian pannacotta cu sirop de menta si il servim cu sos de ciocolata preparat in casa.

Panna cotta cu menta

Ingrediente:
  • 500 ml smantana lichida dulce (pt frisca)
  • 100 ml sirop de menta
  • zahar (optional)
  • 3 foi gelatina
  • Pentru sos de ciocolata:
  • 75 gr cacao
  • 125 gr zahar
  • 125 ml apa
Mod de preparare:
Intr-o craticioara, incalziti smantana amestecata cu siropul de menta, fara a aduce la fierbere.
Puteti adauga si zahar, dar e suficient de dulce si fara.
Inmuiati foile de gelatina in apa rece (conform indicatiilor de pe pachet), dupa care le stoarceti si le adaugati in craticioara de smantana cu menta.
Amestecati bine sa se dizolve si luati de pe foc.
Lasati sa se raceasca putin, apoi turnati in formele de prajituri dorite (preferabil, din silicon).
Dati la rece cateva ore.
Scoateti din forma si serviti cu ciocolata rasa deasupra sau cu sos de ciocolata, preparat astfel:

Intr-o craticioara, amestecati cacaoa amara cu zaharul si putina apa, apoi turnati si restul de apa si puneti pe foc.
Aduceti la fierbere, micsorati flacara si mai lasati asa pe foc inca 10 minute.
Filtrati sosul de ciocolata obtinut si dati la rece pana cand serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!