Site coolinaria.ro

Caise coapte cu migdale si paine


Seamana cu un crumble de caise, dar are mai putin topping...
Fiecare portie are numai 80 de calorii!

Caise coapte cu migdale si paine

Ingrediente:
  • 8 caise medii (sau 12 mici)
  • 2 linguri migdale tocate fine (crude sau prajite)
  • 2-3 lingurite zahar brun nerafinat, dupa gust
  • 2 linguri firimituri proaspete
  • 2 linguri unt nesarat, la temperatura camerei, plus extra pentru uns formele ramekin
  • un praf de nucsoara rasa
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 205 grade Celsius.
Ungeti cu unt 4 forme ramekin cu capacitatea de aprox. 200 ml.
Scoateti samburii caiselor si taiati-le in 4, dupa care asezati sferturile in forme, folosind cate 2 caise per forma (3, daca sunt caise mici).
Daca e nevoie, puteti face si felii mai micute, cu care sa umpleti spatiile goale din forme.

Amestecati migdalele tocate cu zaharul brun, firimiturile, untul si nucsoara.
Distribuiti cate o lingura din acest topping peste caisele din fiecare vas.
Puneti formele ramekin intr-o tava de copt si coaceti 15-20 minute pana ce se rumeneste usor toppingul si caisele incep sa "bolboroseasca".
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca minim 20 de minute inainte de a servi.

Foto: Flickr


Pofta buna!