Site coolinaria.ro

Mancare de cartofi cu orez


O reteta vegetariana satioasa si usor de preparat.
Desi se recomanda folosirea unui vas de lut pentru un plus de savoare, puteti folosi in loc o tigaie sau oala obisnuita.

Mancare de cartofi cu orez

Ingrediente:
  • 2 cartofi medii
  • 1 praz mediu
  • 1 catel de usturoi
  • 350 gr orez
  • ulei de masline extravirgin
  • sare
  • boia iute (optional)
Mod de preparare:
Curatati cartofii, taiati-i in bucati mari si fierbeti-i in 2 litri de apa cu un praf de sare si catelul de usturoi - aprox. 15 minute.
Scoateti cartofii din apa sa nu se inmoaie prea tare, dar pastrati apa pentru mai tarziu.
Curatati prazul (inlaturati radacinile si partea verde) si tocati-l in felii de 1 cm grosime.
Puneti feliile de praz cu putin ulei si un praf de sare intr-un vas de lut pentru gatit.
Gatiti la foc mic pana se inmoaie (15-30 de minute) si aveti grija sa nu se rumeneasca prea tare, amestecand din cand in cand.

Adaugati orezul si amestecati cateva minute in continuu cu o lingura de lemn, ca sa "pastreze" uleiul.
In acest moment puteti adauga zeama de la cartofi, cate un polonic odata.
Adaugati un polonic de zeama si amestecati pana ce o absoarbe orezul.
Daca ramaneti fara zeama inainte sa fie gata orezul, puteti completa cu apa.
In functie de tip, orezul are timp de gatire diferit, asa ca cel mai bine e sa-l gustati in loc sa stati cu ochii pe ceas.
Stropiti cu putin ulei de masline inainte de a servi.

Foto: Flickr


Pofta buna!