Site coolinaria.ro

Sufleu de spanac


Sufleurile pot fi de multe ori intimidante pentru un incepator intr-ale gatitului, dar dupa ce incercati acest sufleu de spanac inspirat de Julia Child, s-ar putea sa capatati curaj.

Sufleu de spanac

Ingrediente:
  • Pentru 2-3 portii:
  • 1 lingura unt
  • 30 gr faina, cernuta
  • 180 ml lapte degresat
  • sare si piper
  • 2 galbenusuri, batute
  • 225 gr spanac, oparit si tocat
  • 3 albusuri
Mod de preparare:
Topiti untul intr-o craticioara la foc mediu.
Adaugati faina si lasati pe foc 2 minute.
Incorporati cu telul laptele, sarea si piperul.
Gatiti, amestecand in continuu pentru a evita formarea cocoloaselor, aprox 5 minute sau pana se ingroaja compozitia.
Adaugati putin din acest amestec peste galbenusuri pentru a le creste temperatura, apoi incorporati galbenusurile cu telul in amestec.
Gatiti 2 minute, dupa care luati de pe foc si incorporati spanacul oparit si tocat.

Bateti albusurile spuma pana se formeaza varfuri medii spre tari.
Incorporati cu grija albusurile batute in amestecul cu spanac.

Ungeti cu unt o forma ramekin medie si turnati in ea amestecul de sufleu.
Coaceti in cuptorul preincalzit la 205 grade Celsius pana se umfla sufleul, se rumeneste deasupra si marginile incep sa se desprinda de forma de copt - aprox. 20 minute.
Nu deschideti usa cuptorului cat se coace sufleul pentru ca acesta se poate lasa.
Cand e gata, scoateti sufleul si serviti-l imediat.

Foto: Flickr


Pofta buna!