Site coolinaria.ro

Tarta cheesecake cu cirese


Pentru acest cheesecake de sezon, cu o crusta generoasa de graham, profitati din plin de ciresele proaspete de pe piata!

Tarta cheesecake cu cirese

Ingrediente:
  • 20 biscuiti graham
  • 25 gr + 50 gr zahar
  • 85 gr unt nesarat, topit
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 170 gr crema de branza, la temperatura camerei
  • 180 ml smantana
  • 450 gr cirese, fara samburi, taiate in 2
  • 1 lingura gem de zmeura fara seminte
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Intr-un robot de bucatarie, maruntiti fin biscuitii graham cu 25 gr zahar.
Adaugati untul si procesati pana se amesteca bine.
Transferati compozitia intr-o forma de tarta cu fund detasabil, cu diametrul de aprox. 22-23 cm.
Presati bine acest blat pe fundul si pe lateralele formei.
Coaceti pana se rumeneste, 10-12 minute.
Lasati sa se raceasca de tot pe un gratar.

Intre timp, intr-un castron mare, folosind mixerul electric la viteza medie, bateti crema de branza cu vanilia si zaharul ramas (50 gr) pana se omogenizeaza si devine pufoasa.
Adaugati treptat smantana si bateti pana se formeaza varfuri moi.
Intindeti acest amestec in crusta de tarta racita si asezati deasupra jumatatile de cirese.

Intr-o craticioara, amestecati gemul cu o lingurita de apa.
Incalziti la foc mic pana se lichefiaza, aprox 2 minute.
Cu o pensula de patiserie, ungeti ciresele cu glazura obtinuta.
Dati tarta la frigider minim 30 de minute sau, acoperiti cu folie si lasati-o peste noapte.

Foto: Flickr


Pofta buna!