Site coolinaria.ro

Tort cu capsuni si cocos


Astazi invatam sa combinam mult-ravnitele capsuni cu un gust exotic: nuca de cocos.

Tort cu capsuni si cocos

Ingrediente:
  • Pentru blat:
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 5 oua
  • unt pentru uns forma
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 750 g capsuni
  • un plic fulgi de cocos
  • 2 plicuri praf de budinca de cocos
Mod de preparare:
Se pun ouale, zaharul si un praf de sare intr-un castron si se bat cu mixerul pana se obtine o compozitie omogena si isi mareste volumul.
Se cerne faina in castron si se amesteca de sus in jos, cu miscari circulare.
Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si se coace aproximativ 30 de minute.
Se lasa blatul la racit, apoi se taie in doua discuri.

Se spala capsunile si se taie feliute.
Se prepara budinca, conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se toarna jumatate peste primul disc de blat.
Se presara feliutele de capsuni, apoi se pune cel de-al doilea disc de blat.
Se toarna cea de-a doua jumatate de budinca.
Se tapeteaza cu fulgii de cocos

Ornatul ramane pentru latura creativa a fiecaruia. Eu am folosit cateva capsuni intregi, putin sirop de visine si niste ornamente dragalase, care zaceau prin frigider.
Se lasa la rece cateva ore, apoi este gata pentru servit.


Pofta buna!