Site coolinaria.ro

Piersici invelite in bacon


Pancetta este o sunca italieneasca neafumata, ideala pentru aperitive inedite, ca cel de fata.

Piersici invelite in bacon

Ingrediente:
  • 16 felii subtiri de pancetta
  • 2 piersici medii, fara samburi, taiate in 8
  • sare si piper proaspat macinat
  • 16 frunze busuioc
  • 15 ml ulei de masline
  • otet balsamic invechit, pentru stropit
Mod de preparare:
Puneti feliile de pancetta pe suprafata de lucru.
Asezati cate o felie de piersica la marginea fiecarei felii de pancetta, asezonati cu sare si piper si puneti deasupra o frunza de busuioc.
Rulati pancetta in jurul piersicii.

Intr-o tigaie medie, incingeti uleiul de masline.
Puneti in tigaie jumatate din piersicile invelite in sunca si gatiti la foc mediu, intorcand din cand in cand pana se rumeneste pancetta si devine crocanta, aprox 4 minute.
Transferati pe un platou si repetati cu piersicile ramase.

Stropiti usor piersicile cu otetul balsamic invechit si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!