Site coolinaria.ro

Prajitura Banoffee


Placinta traditionala Banoffee este un desert britanic cu banane, caramel, frisca si un blat din biscuiti digestivi.

Prajitura Banoffee

Ingrediente:
  • Pentru blat:
  • 100 g unt topit
  • 250 g biscuiti digestivi, sfaramati
  • Pentru caramel:
  • 100 g unt
  • 100 g zahar brun
  • 400 g lapte condensat
  • Pentru umplutura:
  • 4 banane
  • 300 ml frisca
  • ciocolata rasa
Mod de preparare:
Amesteca biscuitii sfaramati cu untul si preseaza-i pe marginile unei tavi pentru a crea forma placintei.
Las-o la racit pentru 10 minute.

Topeste untul si zaharul la foc mic si amesteca tot timpul pana zaharul s-a dizolvat.
Adauga laptele condensat si adu-l la fierbere pentru un minut, amestecand in continuu, pana obtii un caramel gros si auriu.
Intinde caramelul peste crusta de placinta si las-o la racit.
Tine-o la frigider timp de o ora, sau pana se intareste.

Scoate cu grija placinta din tava.
Taie bananele si amesteca jumatate din ele cu frisca, apoi intinde-le peste blat.
Decoreaza cu restul de banane si cu ciocolata rasa.


Pofta buna!