Salata de broccoli cu ceapa si stafide
Aceasta salata trebuie pregatita cu o zi inainte, iar atunci cand este servita poate fi presarata cu nuci pecan tocate sau seminte de floarea-soarelui, in plus fata de cele incluse in reteta.
Ingrediente:
- Pentru 12 portii:
- 1,2-1,4 kg buchetele de broccoli
- 7-8 felii bacon prajite si maruntite
- 1 ceapa rosie, tocata
- un mar tocat (optional)
- 150 gr stafide, umflate in apa fierbinte
- 240 ml maioneza
- 100 gr zahar
- 100 gr nuci pecan tocate sau seminte de floarea-soarelui
- putina zeama de lamaie sau otet de mere
Mod de preparare:
Bateti cu telul maioneza impreuna cu zaharul si otetul (sau zeama de lamaie.)
Amestecati restul ingredientelor intr-un castron suficient de mare, dupa care amestecati si cu maioneza indulcita.
Acoperiti si lasati in frigider peste noapte, inainte de a servi.
Pofta buna!