Ingredientele sunt pentru 2 prajituri cu diametrul de 20 cm.
Desertul poate fi servit si cu putina frisca sau inghetata.
Preincalziti cuptorul la 165 grade Celsius.
Ungeti si tapetati cu faina doua forme rotunde de copt, cu diametrul de 20 cm.
Intr-un castron mare, amestecati faina cu zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea, pana se distribuie toate uniform.
Intr-un castron mediu, bateti ouale cu lapte, ulei de masline si esenta de migdale.
Apoi, incorporati treptat amestecul lichid in cel uscat pana se combina cat de cat.
Adaugati visinele tocate si impartiti compozitia in cele 2 forme.
Apoi, asezati deasupra jumatatile de cirese si visine, adancindu-le putin in aluat.
Coaceti 45-50 de minute sau pana se rumeneste usor prajitura si trece testul cu scobitoarea.
Lasati prajitura sa se raceasca in forma 15 minute, apoi rasturnati-o pe un platou de servit sau lasati-o sa se raceasca complet inainte de a o pune in frigider.
Foto: Flickr
Pofta buna!