Sos de branza cheddar
Incercati acest sos cremos cu legume preparate la aburi sau sotate, cartofi copti, sandvisuri cu friptura sau hot-dog, paste...
Ingrediente:
- 240 ml lapte degresat, impartit
- 4 lingurite faina
- 1/4 lingurita sare
- 45 gr branza cheddar, rasa
- 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Intr-o craticioara de sos, puneti 60 ml lapte cu cele 4 lingurite de faina. Amestecati cu telul.
Adaugati restul laptelui si sarea si amestecati.
Aduceti la fierbere la foc mediu, amestecand des.
Micsorati flacara si lasati sa fiarba domol 2 minute sau pana se ingroasa putin, amestecand in continuu.
Luati de pe foc.
Adaugati branza rasa si piperul, amestecand pana se topeste toata branza.
Atentie: Sosul se ia de pe foc inainte de a adauga branza, ca sa nu se covaseasca.
Foto: Flickr
Pofta buna!