Site coolinaria.ro

Chiftele de naut si linte


Aceste chiftele vegetariene pot fi servite si in chifle, pe post de burger, nu doar ca fel principal alaturi de garnitura preferata.

Chiftele de naut si linte

Ingrediente:
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 ceapa, feliata
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingura curcuma macinata (turmeric)
  • 1 lingura chimen macinat
  • 420 gr naut din conserva, clatit si scurs
  • 420 gr linte din conserva, clatita si scursa
  • 70 gr miez de floarea-soarelui
  • 20 gr coriandru
  • 2 oua, batute usor
  • 120 gr faina
  • ulei vegetal, pentru prajit
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mica, incingeti uleiul de masline la foc mediu.
Adaugati ceapa in tigaie, amestecand din cand in cand si gatiti pana se inmoaie.
Cand devine transparenta, adaugati usturoiul, curcuma si chimenul si gatiti 4 minute, continuand sa amestecati, ca sa nu se prinda de tigaie.

Puneti in robotul de bucatarie nautul, lintea, semintele de floarea-soarelui, coriandrul, ouale si amestecul de ceapa preparat.
Procesati pana ce pasta este aproape fina.
Cat timp se marunteste amestecul, puneti intr-un castron 80 gr faina.
Dupa ce proceseaza amestecul, adaugati-l in bol si amestecati-l cu faina.
Puneti cele 40 gr de faina ramase pe o farfurie, formati chiftele din mixul de naut si linte si dati-le prin faina.

Intr-o tigaie adanca, puneti suficient ulei vegetal pentru prajit (sa fie acoperit complet fundul tigaii) si incingeti la foc mediu.
In reprize, prajiti chiftelele cate 3 minute pe fiecare parte sau pana se rumenesc.
Scoateti-le din tigaie cand sunt gata si lasati-le la scurs pe o farfurie pe care ati pus servete de hartie.

Foto: Flickr


Pofta buna!