Site coolinaria.ro

Crumble de piersici cu afine si mure


O delicioasa prajitura de sezon, foarte eleganta atunci cand e coapta si servita in forme individuale de ceramica (ramekin).

Crumble de piersici cu afine si mure

Ingrediente:
  • Pentru 8 portii:
  • 450 gr piersici, feliate de 1 cm grosime
  • 100 gr afine
  • 150 gr mure
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 12 gr zahar
  • 2-3 ml zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru topping:
  • 30 gr unt
  • 25 gr zahar brun
  • un praf de scortisoara
  • 30 gr faina
  • 25 gr fulgi de ovaz
  • 2 linguri nuci pecan prajite
Mod de preparare:
Pentru topping:
Puneti toate ingredientele pentru topping in robotul de bucatarie cu lama metalica montata si pulsati pana ce untul se combina uniform si amestecul capata consistenta boabelor de mazare.

Pentru prajitura:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Intr-un casrton mare, amestecati toate ingredientele pentru cobbler si impartiti amestecul in mod egal intre 8 vase ramekin cu capacitatea de 230 ml.
Presarati toppingul preparat anterior.
Coaceti 30 de minute, sau pana se rumeneste usor toppingul (devine auriu).

Serviti prajitura calda, cu o cupa din inghetata preferata.

Foto: Flickr


Pofta buna!