Crumble de piersici cu afine si mure
O delicioasa prajitura de sezon, foarte eleganta atunci cand e coapta si servita in forme individuale de ceramica (ramekin).
Ingrediente:
- Pentru 8 portii:
- 450 gr piersici, feliate de 1 cm grosime
- 100 gr afine
- 150 gr mure
- 1 lingura faina
- 1 lingurita scortisoara
- 12 gr zahar
- 2-3 ml zeama de lamaie
- un praf de sare
- Pentru topping:
- 30 gr unt
- 25 gr zahar brun
- un praf de scortisoara
- 30 gr faina
- 25 gr fulgi de ovaz
- 2 linguri nuci pecan prajite
Mod de preparare:
Pentru topping:
Puneti toate ingredientele pentru topping in robotul de bucatarie cu lama metalica montata si pulsati pana ce untul se combina uniform si amestecul capata consistenta boabelor de mazare.
Pentru prajitura:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Intr-un casrton mare, amestecati toate ingredientele pentru cobbler si impartiti amestecul in mod egal intre 8 vase ramekin cu capacitatea de 230 ml.
Presarati toppingul preparat anterior.
Coaceti 30 de minute, sau pana se rumeneste usor toppingul (devine auriu).
Serviti prajitura calda, cu o cupa din inghetata preferata.
Foto: Flickr
Pofta buna!