Site coolinaria.ro

Chiftele de legume cu ciuperci


Reteta veche pentru chiftele de legume cu ciuperci era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului 19.
Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei "Descopera traditiile culinare romanesti!".

Chiftele de legume cu ciuperci

Ingrediente:
  • 500 g cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 200 g ciuperci
  • 2 oua
  • 50 g branza
  • 1 cana untura sau ulei
  • 2 linguri faina
  • sare si piper
Mod de preparare:
Cartofii, morcovii, radacina de patrunjel si telina se curata, se spala si se fierb, intregi, in apa clocotita cu sare.
Cand sunt gata, se scot, se lasa la racit, dupa care se dau prin masina de tocat.

Ciupercile se curata, se spala, se taie in felii si se prajesc in untura sau ulei, se scurg si se dau si ele prin masina de tocat, dupa care se amesteca, intr-un castron cu legumele, ouale, faina, branza, sare si piper dupa gust.

Se modeleaza chiftelutele.
Se tavalesc prin faina si se prajesc in untura incinsa.


Pofta buna!