Site coolinaria.ro

Supa de naut cu spanac si rosii


O supa hranitoare, fara carne, inspirata din bucataria spaniola.

Supa de naut cu spanac si rosii

Ingrediente:
  • 30 ml ulei de masline 1 ceapa mare, feliata
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1-2 lingurite paprika afumata
  • 800 gr naut din conserva, scurs si clatit (2 conserve a 400 gr)
  • 400 gr rosii din conserva (tocate)
  • un praf de zahar
  • 1,2 L supa de legume
  • 200 gr frunze spanac
  • Pentru servit:
  • 2 oua fierte tari
  • 4 fire ceapa verde, tocate
  • o mana de patrunjel, tocat mare
Mod de preparare:
Incingeti uleiul intr-o cratita mare si caliti la foc mic ceapa si usturoiul 5 minute.
Adaugati paprika si mai lasati pe foc 2 minute, apoi adaugati nautul, rosiile si zaharul si gatiti inca 2 minute.
Adaugati supa de legume, aduceti la fierbere si fierbeti inabusit 2 minute.

Opariti spanacul la microunde 30 de secunde, stoarceti excesul de apa si adaugati-l in oala.
Gatiti 2 minute.
Separati galbenusurile fierte de albusuri si pisati-le fin.
Serviti supa presarata cu ou, ceapa verde si patrunjel tocat.

Foto: Flickr


Pofta buna!