Site coolinaria.ro

Tarta cu prune


Pentru reusita acestei retete, va recomandam sa folositi o forma de silicon pentru tarta sau o forma rotunda de copt cu balamale si fund detasabil (diametru aprox. 23 cm).

Tarta cu prune

Ingrediente:
  • 120 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 1 ou
  • 125 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 12-14 prune
  • 120 ml gem de caise (pentru glazura)
Mod de preparare:
Intr-un castron, frecati untul cu zaharul.
Adaugati oul si esenta de vanilie si amestecati.
Separat, amestecati faina, sarea si praful de copt (ingredientele uscate) si incorporati-le in mixul precedent (de ingrediente umede).
Turnati aluatul in forma de copt si asezati deasupra jumatati de pruna.
Pudrati cu zahar si coaceti la 175 grade timp de 1 ora si 15 minute.
Dupa ce scoateti tarta din cuptor, cat e inca fierbinte, glazurati-o cu gemul de caise.

Foto: Flickr


Pofta buna!