Tarta cu prune
Pentru reusita acestei retete, va recomandam sa folositi o forma de silicon pentru tarta sau o forma rotunda de copt cu balamale si fund detasabil (diametru aprox. 23 cm).
Ingrediente:
- 120 gr unt
- 50 gr zahar
- 1 ou
- 125 gr faina
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 12-14 prune
- 120 ml gem de caise (pentru glazura)
Mod de preparare:
Intr-un castron, frecati untul cu zaharul.
Adaugati oul si esenta de vanilie si amestecati.
Separat, amestecati faina, sarea si praful de copt (ingredientele uscate) si incorporati-le in mixul precedent (de ingrediente umede).
Turnati aluatul in forma de copt si asezati deasupra jumatati de pruna.
Pudrati cu zahar si coaceti la 175 grade timp de 1 ora si 15 minute.
Dupa ce scoateti tarta din cuptor, cat e inca fierbinte, glazurati-o cu gemul de caise.
Foto: Flickr
Pofta buna!