Site coolinaria.ro

Wild Dragon


Aceasta reteta speciala, oferita de restaurantul japonez Sushiko, este un amestec de sushi, creveti tempura, somon, crab stick si peste alb, totul asezonat cu icre de peste zburator.
Reteta Wild Dragon face parte din programul de educatie culinara "50 de saptamani in bucatariile lumii" derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu Arpis si DeKassa.

Wild Dragon

Ingrediente:
  • Ingrediente pentru 3 creveti tempura:
  • 3 creveti proaspeti
  • faina
  • 1 galbenus de ou
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper
  • apa
  • Ingrediente Wild Dragon:
  • somon
  • ton
  • peste alb
  • creveti tempura
  • crab stick
  • alge
  • castraveti taiati fasii
Mod de preparare:
Mod de preparare creveti cu tempura:
Se spala crevetii bine si se curata.
Se pregateste un amestec din condimente asiatice tempura, putina faina, 1 galbenus de ou, putina apa, sare si piper dupa gust.
Textura amestecului trebuie sa fie usoara, ca aluatul de clatite.
Fiecare crevete se trece prin amestec si se prajeste in ulei.

Mod de preparare Wild Dragon:
Se pregateste orezul de sushi.
Peste orezul de sushi se intind foile de alga si se pun crevetii tempura, crab stick si castraveti, apoi se formeaza o rulada, cu orezul in exterior.
Pe "rulada" creata se pune somon, ton, peste alb, creveti, bucati de crab stick, apoi se va impacheta bine pentru a nu se dezmembra si se va taia in 10 bucati.

Mod de servire:
Se asaza pe o farfurie ornata cu icre de peste zburator, maioneza si salata.
Se serveste cu wasabi, ghimbir si sos de soia.


Pofta buna!