Site coolinaria.ro

Sarbusca bucovineana


Reteta veche pentru Sarbusca bucovineana era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului 19.
Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei "Descopera traditiile culinare romanesti!".

Sarbusca bucovineana

Ingrediente:
  • 1 litru de apa
  • 1 oala de zer
  • 1 radacina de patrunjel
  • 6 cartofi
  • 3 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 mana de malai
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
  • ulei
Mod de preparare:
Morcovii si patrunjelul se taie in bucati, iar ceapa se toaca marunt.
Se calesc in ulei si apoi se fierb in apa amestecata cu zerul dat prin strecuratoare.
Se pune cratita la foc domol pe aragaz si, dupa ce scade, se adauga cartofii taiati marunt.
Se potriveste de sare si se pune malaiul, amestecandu-se usor pentru a nu face cocoloase.
La sfarsit se pune verdeata tocata marunt.

Mod de servire
Se mananca fierbinte cu mamaliga bucovineana (modul de preparare poate fi gasit aici) sau cu mamaliga normala.


Pofta buna!