Site coolinaria.ro

Turtita de post


In Postul Adormirii Maicii Domnului (1-14 august in calendarul bisericesc ortodox), serviti aceste turtite calde cu putina miere.
Daca nu stiati deja, mierea este un aliment de post.

Turtita de post

Ingrediente:
  • 1 kg faina
  • 30 gr drojdie
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura ulei
  • 500 ml apa
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu drojdia, sarea si uleiul, adaugand din cand in cand putina apa calduta.
Se framanta bine aluatul, apoi se lasa la dospit o ora, intr-un loc calduros.
Cand aluatul este crescut, se imparte coca in mai multe bile, care se intind pe rand cu sucitorul.
Se pun la prajit in tigaie sau pe cuptor, la foc mic, cate 3 min pe fiecare parte.

Secretul bucatarului
Este preferabil sa se utilizeze o tigaie antiaderenta pentru a nu folosi ulei la prajit.


Pofta buna!