Piure cu legume la cuptor
Servita ca fel principal, ajunge pentru 2 persoane, dar pe post de garnitura, se poate imparti fara probleme in 6, sau chiar 8 portii.
Ingrediente:
- 4 cartofi medii, curatati si taiati in 4
- 1 ceapa mica, tocata fin
- 1 tulpina telina, tocata fin
- 1/2 ardei rosu, tocat cubulete
- broccoli (cat de mult doriti)
- 30 ml ulei de masline
- 30 gr unt
- 30-60 ml lapte
- cascaval ras
- paprika (boia iute)
Mod de preparare:
Fierbeti cartofii 15 minute.
Preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius (sau 210 grade cu ventilatie).
Incingeti 15 ml de ulei intr-o tigaie la foc mediu, apoi caliti ceapa, telina, ardeiul si broccoli.
Scurgeti cartofii si zdrobiti-i cu lapte si unt pana obtineti piureul clasic.
Adaugati legumele calite si asezonati dupa gust, amestecand.
Ungeti o tava de cuptor cu uleiul ramas si adaugati piureul cu legume.
Radeti deasupra cascaval si presarati cu boia iute.
Coaceti 20 de minute, pana se rumeneste.
Foto: Flickr
Pofta buna!