Site coolinaria.ro

Sandvis Roti John


Acest sandvis cu omleta este specific Malaeziei si se poate prepara atat cu carne tocata, cat si cu resturi de friptura.

Sandvis Roti John

Ingrediente:
  • Pentru 6 persoane:
  • 5-6 linguri ulei vegetal
  • 4 oua
  • 1 ceapa tocata
  • 100 gr carne de pui tocata (sau resturi de friptura)
  • 4 ardei iuti verzi, tocati
  • 1 bagheta mare
Mod de preparare:
Incingeti o lingura de ulei in tigaie si sotati ceapa pana devine translucida.
Adaugati carnea de pui.
Asezonati cu un praf de sare si amestecati bine.
Scoateti carnea din tigaie si lasati-o sa se raceasca.
Bateti ouale si adaugati peste ele mixul de pui, apoi ardeii iuti.
Asezonati cu 1/2 lingurita de sare si cu piper dupa gust.

Taiati bagheta in 3 si apoi feliati pe lungime, pentru a obtine 6 bucati.
Incingeti 4-5 linguri de ulei in tigaie.
Inmuiati bucatile de bagheta in amestecul de oua preparat, cu miezul in jos.
Cu o lingura, puneti pe fiecare bucata de paine putina carne si asezati sandvisul imediat cu fata in jos in uleiul incins.
Apasati bine painea, ca "omleta" sa se prinda de ea.
Lasati 2-3 minute, apoi intoarceti painea pe cealalta parte, cu ajutorul unui cleste, ca sa se rumeneasca uniform.
Lasati inca 2-3 minute pe foc si scoateti painea pe servetele de hartie, care sa absoarba excesul de ulei.

Pastrati sandvisurile in frigider, acoperite cu folie de aluminiu, pana vreti sa le serviti, moment in care le incalziti la microunde sau in cuptorul traditional, la temperatura mica.


Pofta buna!