Site coolinaria.ro

Salata de naut cu cascaval si ceapa


Puteti folosi mai putina ceapa, in functie de cum preferati salata, iar otetul din vin rosu poate fi inlocuit cu succes cu alte tipuri de otet.

Salata de naut cu cascaval si ceapa

Ingrediente:
  • 450 gr naut din conserva, scurs si clatit
  • 1 ceapa rosie, feliata inele subtiri
  • 150 gr cascaval, cubulete micute
  • 160 ml ulei de masline sau vegetal
  • 60 ml otet din vin rosu
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1/4 lingurita sare
  • un varf de cutit piper negru, proaspat macinat
  • 10 gr ceapa verde sau arpagic, tocat fin
  • 5 gr patrunjel proaspat, tocat
  • 1 ou fiert tare
  • 2 linguri capere, scurse
Mod de preparare:
Puneti nautul, inelele de ceapa si cascavalul intr-un castron mediu.
Intr-un borcan adaugati uleiul, otetul, usturoiul, ceapa verde, patrunjelul, albusul oului tare maruntit, caperele, sarea si piperul.
Inchideti borcanul si agitati bine sa se combine toate ingredientele.
Turnati dressing din belsug peste salata, amestecand bine.
Acoperiti castronul si dati la rece cateva ore (minim 2), ca sa se combine cu succes aromele.
Serviti intr-un castron tapetat cu frunze de salata si decorati cu galbenusul fiert maruntit printr-o sita fina.

Foto: Flickr


Pofta buna!