Puteti gati putin sparanghelul inainte de a-l pune pe pizza, dar la cuptor, nu prajit in tigaie cum se face cu baconul si crevetii din topping.
Rezulta o pizza alba picanta, complet inedita!
Preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius.
Presarati malai in tava de copt si puneti aluatul de pizza deasupra.
Intr-o tigaie mare, prajiti baconul la foc mediu si lasati sa se scurga pe prosoape de hartie.
Asezonati crevetii cu sare si piper si puneti-i in aceeasi tigaie.
Gatiti 1 minut pe ficare parte, pana devin roz deschis, dar nu se patruns complet (se vor face bine in cuptor).
Amestecati branza ricotta cu putina sare si piper si intindeti-o pe blatul de pizza intr-un strat uniform.
Puneti deasupra baconul si apoi mozzarella rasa.
Asezati crevetii, bucatile de sparanghel si ardeiul iute si mai presarati mozzarella apoi.
Coaceti 10-15 minute pana se patrund bine crevetii si se topeste branza.
Serviti pizza calduta.
Foto: Flickr
Pofta buna!