Site coolinaria.ro

Stir fry de vita cu ghimbir


Reteta rapida si delicioasa: Fasiile de muschi de vita se marineaza intr-un amestec de sos de soia, otet, miere si ghimbir, se soteaza cu usturoi si ardei iute si se servesc cu coriandru tocat pe pat de orez.

Stir fry de vita cu ghimbir

Ingrediente:
  • Pentru 4-6 portii:
  • Pentru marinata:
  • 30 ml otet din orez
  • 75 ml sos de soia
  • 30 ml miere
  • 1 lingura ghimbir proaspat ras
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute
  • 1 lingurita chimen macinat
  • Pentru stir fry:
  • 600 gr muschi de vita
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 45 ml ulei vegetal
  • 3-4 fire ceapa verde, taiate diagonal la 1 cm distanta
  • 2 catei de usturoi, feliati subtire
  • 2-3 ardei iuti, fara seminte, feliati
  • 2-3 cm ghimbir, curatat si taiat betisoare
  • 25 gr coriandru tocat
Mod de preparare:
Tineti bucata de carne in congelator 30 de minute inainte de a o felia, pentru a obtine mai usor felii subtiri.
Feliati muschiul de 1 cm grosime, dupa care taiati fiecare feliuta in fasii.
Intr-un castron mediu, amestecati cu telul toate ingredientele pentru marinata.
Puneti fasiile de carne la marinat in amestecul obtinut si lasati macar 30 de minute in frigider. Puteti lasa carnea la marinat pana la 4 ore.
Intr-un castronel, dizolvati amidonul de porumb in 30 ml de apa rece si amestecati pana obtineti o pasta.

Incingeti uleiul intr-un wok sau o tigaie adanca pentru sotat, la foc mare, pana ce aproape fumega.
Cat se incinge uleiul, tamponati carnea de vita cu prosoape de hartie si impartiti-o in cantitati mici, cat va incape in palma.
Lucrand in reprize, sotati carnea de vita pana se rumeneste la exterior, dar fara sa se patrunda, nu mai mult de 1 minut.
Transferati carnea intr-un castron.

Dupa ce se gateste toata carnea, puneti ardeiul iute si usturoiul in tigaie si prajiti rapid 30-45 de secunde, agitand continuu tigaia.
Adaugati betisoarele de ghimbir si mai gatiti 30-45 de secunde.
Puneti carnea la loc in tigaie si adaugati pasta de amidon.
Adaugati ceapa verde si amestecati bine totul.
Gatiti 1 minut.

Opriti focul, adaugati in tigaie coriandrul si amestecati.
Serviti imediat pe pat de orez alb preparat la aburi.

Foto: Flickr


Pofta buna!