Site coolinaria.ro

Prajitura cu mere si curmale


Folositi o tava joasa pentru copt, iar dupa ce este gata prajitura, taiati-o in patrate si serviti-o calduta, cu putina smantana deasupra.

Prajitura cu mere si curmale

Ingrediente:
  • 450 gr mere
  • 50 gr miez de nuca
  • 100 gr curmale, fara samburi
  • 100 gr faina integrala
  • 100 gr zahar brun
  • 15 ml miere
  • 25 gr unt, topit
  • 1 ou mare
  • un praf de sare
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius (pentru cuptoare cu ventilatie: 180 grade si reduceti timpul de gatit cu 10 minute per ora).
Curatati merele si taiati-le cubulete.
Tocati curmalele si macinati miezul de nuca.
Adaugati toate ingredientele intr-un bol de mixer si amestecati pana se combina bine.
Intindeti amestecul intr-o tava de copt patrata de 20 cm.
Coaceti 30 de minute sau pana se rumeneste.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!