Semintele de mac isi imprumuta aroma deosebita acestei retete cremoase de paste.
Incingeti uleiul si untul intr-o tigaie adanca la foc mediu spre tare.
Adaugati ceapa de apa feliata.
Asezonati cu sare si piper si lasati pe foc pana se inmoaie, amestecand in continuu, aprox 2 minute.
Adaugati semintele de mac.
Amestecati pe foc pana incepe sa raspandeasca aroma si ceapa se rumeneste usor, aprox 3 minute.
Adaugati vinul.
Gatiti pana se evapora aproape tot lichidul, aprox 5 minute.
Adaugati laptele batut si smantana.
Amestecati pe foc pana se reduce usor, aprox 3 minute.
Intre timp, aduceti la fierbere o oala cu apa sarata, in care adaugati pastele si le fierbeti al dente, aprox 7 minute.
Scurgeti pastele, pastrand putin din apa in care au fiert, si adaugati-le peste sosul din tigaie.
Adaugati prosciutto, parmezan, jumatate din ceapa verde taiata si zeama de lamaie.
Amestecati usor sa se combine, adaugand apa daca e necesar, pentru a obtine un sos fin.
Asezonati cu sare si piper si transferati intr-un vas pentru servit.
Presarati ceapa verde ramasa si extra parmezan ras.
Foto: Flickr
Pofta buna!