Cocteil cu prune si ghimbir
In serile de toamna calduroase inca, delectati-va cu un cocteil racoritor pe baza de gin si apa minerala, completat cu sirop de prune aromat cu ghimbir.
Ingrediente:
- Pentru 8 pahare:
- 200 gr zahar
- 3 prune, feliate de 1 cm grosime, impartite
- 1 lingura ghimbir proaspat ras
- 80 ml zeama de lamaie (de la 3 lamai)
- 350 ml gin
- apa minerala carbogazoasa
Mod de preparare:
Intr-o craticioara, aduceti la fierbere 240 ml de apa cu zaharul, 2 prune si ghimbirul si mai lasati pe foc 3 minute dupa ce incepe sa fiarba.
Lasati sa se raceasca de tot, dupa care strecurati siropul printr-un tifon fin si-l lasati deoparte.
Umpleti 8 pahare cu gheata si puneti in fiecare cate 3-4 linguri de sirop (45-60 ml), cate 2 lingurite de zeama de lamaie (10 ml) si 45 ml gin.
Impartiti feliile de pruna nefierte intre pahare, turnati apa minerala pana sus si serviti.
Foto: Flickr
Pofta buna!