Site coolinaria.ro

Cocteil cu prune si ghimbir


In serile de toamna calduroase inca, delectati-va cu un cocteil racoritor pe baza de gin si apa minerala, completat cu sirop de prune aromat cu ghimbir.

Cocteil cu prune si ghimbir

Ingrediente:
  • Pentru 8 pahare:
  • 200 gr zahar
  • 3 prune, feliate de 1 cm grosime, impartite
  • 1 lingura ghimbir proaspat ras
  • 80 ml zeama de lamaie (de la 3 lamai)
  • 350 ml gin
  • apa minerala carbogazoasa
Mod de preparare:
Intr-o craticioara, aduceti la fierbere 240 ml de apa cu zaharul, 2 prune si ghimbirul si mai lasati pe foc 3 minute dupa ce incepe sa fiarba.
Lasati sa se raceasca de tot, dupa care strecurati siropul printr-un tifon fin si-l lasati deoparte.

Umpleti 8 pahare cu gheata si puneti in fiecare cate 3-4 linguri de sirop (45-60 ml), cate 2 lingurite de zeama de lamaie (10 ml) si 45 ml gin.
Impartiti feliile de pruna nefierte intre pahare, turnati apa minerala pana sus si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!