Site coolinaria.ro

Mere coapte umplute


Reteta este pentru 4-5 portii de fel principal, umplutura fiind pe baza de carne, spre deosebire de reteta clasica de desert, unde se folosesc cu precadere nucile si stafidele.

Mere coapte umplute

Ingrediente:
  • 60 gr unt nesarat
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 2 fire dintr-o tulpina de telina, tocate
  • 450 gr carnati italienesti
  • 6-8 frunze de salvie, tocate
  • frunzele de la 2-3 fire de cimbru proaspat
  • sare si piper
  • 60 gr paine proaspata, maruntit
  • 8-10 mere
  • patrunjel proaspat pentru decor
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Incingeti 30 gr unt cu uleiul de masline intr-o tigaie adanca la foc mediu.
Adaugati ceapa si telina si gatiti-le, amestecand din cand in cand pana se inmoaie legumele, aprox 5 minute.
Scoateti carnea de carnati din mat si adaugati-o in tigaie, zdrobind-o cu dosul unei linguri, pana prinde putina culoare, aprox 5 minute.
Adaugati ierburile, asezonati cu sare si piper din belsug si amestecati.
Adaugati miezul de paine maruntit si amestecati lejer sa se combine.



Taiati capace din fiecare mar, cam de 1/3 din inaltime.
Cu o lingurita, scobiti miezul, inalturand semintele si cotorul si o mare parte din pulpa, astfel incat sa fie un recipient incapator pentru umplutura, dar aveti grija sa ramana intact fundul marului.
Impartiti umplutura in mod egal in merele scobite, presand-o usor.
Mutati merele umplute intr-o tava mare de copt si puneti cateva bucatele mici de unt deasupra, din cele 30 grame ramase.



Coaceti merele pana se inmoaie pulpa si se rumeneste umplutura, aprox 1 ora.
Serviti merele presarate cu patrunjel proaspat tocat.

Foto: Flickr


Pofta buna!