Reteta este pentru 4-5 portii de fel principal, umplutura fiind pe baza de carne, spre deosebire de reteta clasica de desert, unde se folosesc cu precadere nucile si stafidele.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Incingeti 30 gr unt cu uleiul de masline intr-o tigaie adanca la foc mediu.
Adaugati ceapa si telina si gatiti-le, amestecand din cand in cand pana se inmoaie legumele, aprox 5 minute.
Scoateti carnea de carnati din mat si adaugati-o in tigaie, zdrobind-o cu dosul unei linguri, pana prinde putina culoare, aprox 5 minute.
Adaugati ierburile, asezonati cu sare si piper din belsug si amestecati.
Adaugati miezul de paine maruntit si amestecati lejer sa se combine.
Taiati capace din fiecare mar, cam de 1/3 din inaltime.
Cu o lingurita, scobiti miezul, inalturand semintele si cotorul si o mare parte din pulpa, astfel incat sa fie un recipient incapator pentru umplutura, dar aveti grija sa ramana intact fundul marului.
Impartiti umplutura in mod egal in merele scobite, presand-o usor.
Mutati merele umplute intr-o tava mare de copt si puneti cateva bucatele mici de unt deasupra, din cele 30 grame ramase.
Coaceti merele pana se inmoaie pulpa si se rumeneste umplutura, aprox 1 ora.
Serviti merele presarate cu patrunjel proaspat tocat.
Foto: Flickr
Pofta buna!