Site coolinaria.ro

Negresa cu bomboane


Prajitura preferata este acum imbunatatita cu bombonele colorate!

Negresa cu bomboane

Ingrediente:
  • 225 gr unt
  • 170 gr ciocolata amara, tocata fin
  • 400 gr zahar
  • un praf de sare
  • 4 oua, la temperatura camerei
  • 10 ml esenta de vanilie
  • 190 gr faina
  • 300 gr bomboane M&M
Mod de preparare:
Inainte de toate, preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Apoi, tapetati cu hartie de copt unsa o tava de cuptor patrata, cu latura de aprox 23 cm.

Intr-o craticioara, la foc foarte mic, puneti untul si ciocolata maruntita.
Amestecati pana se topeste complet.
Luati vasul de pe foc si adaugati zaharul si sarea, amestecand.
Apoi, adaugati ouale si esenta de vanilie si amestecati sa se omogenizeze bine.
Adaugati faina si amestecati cat sa se incorporeze.
Adaugati bomboanele colorate si amestecati.

Turnati aluatul in tava pregatita si nivelati.
Coaceti pana trece testul cu scobitoarea, 40-45 minute.
Nu coaceti prea mult, pentru ca negresa se va usca si va deveni faramicioasa.
Mutati tava pe un gratar si lasati sa se raceasca de tot inainte de a portiona prajitura.

Foto: Flickr


Pofta buna!