Site coolinaria.ro

Paste cu sos picant de dovleac


Secretul acestui sos de dovleac este sa folositi pulpa de la dovleci mai micuti, care se inmoaie mai usor.
Cantitatile date sunt pentru 4 portii.

Paste cu sos picant de dovleac

Ingrediente:
  • 350 gr spaghete
  • 30 ml ulei de masline
  • 675 gr miez de dovleac tocat
  • 4 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 1 ceapa mare, tocata fin
  • 30 ml pasta de tomate
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • 1 lingurita pudra curry
  • 150 ml smantana
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • parmezan ras
Mod de preparare:
Curatati dovleacul, inlaturand toate semintele si feliati miezul de 5 cm grosime.
Fierbeti in apa sarata 20-25 de minute, sau pana se inmoaie.
Scurgeti intr-o strecuratoare si presati usor pentru a indeparta excesul de apa.
Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca sau wok, adaugati putin piper negru si apoi usturoiul.
Cand incepe sa prinda culoare usturoiul, adaugati ceapa, micsorati flacara si sotati 5 minute.
Lasati sa se raceasca putin ceapa, dupa care puneti-o in robotul de bucatarie.
Adaugati dovleacul, pasta de tomate, pudra curry, sare si piper si pasati rapid pana obtineti un piure fin si omogen.
Adaugati smantana si mai mixati putin.
Intre timp, fierbeti pastele 8-10 minute in apa sarata, sau conform indicatiilor de pe ambalaj.
Scurgeti bine pastele si adaugati putin ulei de masline.
Cand serviti, turnati sosul de dovleac peste paste si radeti deasupra parmezan.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!