Fierbeti castanele in putina apa pana se inmoaie, aprox 20 de minute.
Pasati castanele in blender, adaugand treptat din apa in care au fiert, atat cat sa obtineti consistenta unui piure.
Topiti ciocolata la baie de aburi.
Preincalziti cuptorul si tapetati o forma de copt briose cu hartiute, sau apelati la o forma de silicon, care nu necesita ungere sau tapetare.
Bateti albusurile spuma tare.
Bateti galbenusurile cu zaharul pana obtineti o consistenta cremoasa.
Adaugati ciocolata topita, ulei si esenta de vanilie si mixati.
Adaugati piureul de castane si mixati bine.
In aceasta compozitie cremoasa, incorporati cu grija albusurile batute.
Umpleti formele de briose pe 3/4 din inaltime si coaceti 25-30 de minute la 175 grade Celsius, pana trec testul cu scobitoarea.
Lasati briosele sa se raceasca pe un gratar.
Pentru glazura:
Frecati untul cu crema de branza, zaharul pudra si esenta de vanilie pana obtineti o crema omogena.
Dati la rece pentru a obtine consistenta dorita, dupa care ornati briosele cu ajutorul unei pungi cu varf pentru decorat.
Foto: Flickr
Pofta buna!