Site coolinaria.ro

Zeama moldoveneasca


Reteta veche "Zeama moldoveneasca" este folosita in satele din Moldova de peste Prut.
Reteta a fost preparata la Crama Moldovita, in cadrul Campaniei "Descopera traditiile culinare romanesti!".

Zeama moldoveneasca

Ingrediente:
  • ceapa alba
  • morcovi
  • telina
  • pastarnac
  • leustean
  • patrunjel
  • bors
  • Ingrediente pentru taitei de casa:
  • faina
  • 1-2 oua
  • sare
Mod de preparare:
Mod de preparare taitei
Se pun ouale intr-un castron, se adauga faina si putina sare.
Se amesteca faina cu ouale, apoi se framanta aluatul pana ce se incorporeaza toata faina.
Se intinde aluatul pe masa si se taie fasii subtiri.

Mod de preparare zeama moldoveneasca
Se curata legumele si se taie fasii inguste (de dimensiunea taiteilor).
Se pun la fiert legumele taiate si se fierb 25 de minute.
Apoi, se adauga taiteii si verdeata.
La final, zeama moldoveneasca se poate acri cu suc de lamaie sau bors moldovenesc.
Se serveste cu smantana si ardei iute.


Pofta buna!