Struguri insiropati
Cantitatile sunt pentru 2 portii de desert, iar siropul aromat in care se tin strugurii poate fi folosit apoi pentru insiroparea unui blat.
Ingrediente:
- 450 gr struguri rosii (Red Globe)
- 500 ml apa
- 100 gr zahar
- 1 anason stelat
- 1 baton scortisoara de 5 cm
- cuisoare (1 buc.)
Mod de preparare:
Intr-o craticioara, aduceti apa cu zaharul la fierbere si amestecati pana se dizolva complet zaharul.
Adaugati condimentele in vas si acoperiti. Lasati sa fiarba inabusit 1-2 minute.
Stingeti flacara si lasati siropul condimentat sa se odihneasca in craticioara, cu capacul pus.
Cat se raceste siropul, spalati strugurii si taiati in 2 pe lungime fiecare boaba.
Cand siropul ajunge la o temperatura suportabila pentru piele, adaugati strugurii in vas.
Lasati sa se "infuzeze" o ora daca doriti o aroma subtila, sau peste noapte, pentru o aroma condimentata mai pronuntata.
Foto: Flickr
Pofta buna!