Site coolinaria.ro

Ulei aromatizat


Uleiul de masline preferat capata o savoare deosebita daca ii adaugati putin usturoi si cateva fire de rozmarin.

Ulei aromatizat

Ingrediente:
  • 1 sticla ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 3-4 fire rozmarin
Mod de preparare:
Turnati uleiul de masline intr-o oala si incalziti-l usor pana ajunge la 65 grade Celsius.
Taiati cateii de usturoi in 2 sau 4, cat sa incapa pe gura sticlei de ulei.
Puneti usturoiul si rozmarinul in sticla, apoi, cu ajutorul unei palnii, turnati inapoi uleiul caldut pana umpleti sticla.
Dati uleiul la rece 2-3 zile inainte de a-l folosi.
Dupa aceea, e de preferat sa-l pastrati in dulapul de bucatarie, avand grija sa nu fie expus la caldura sau la razele soarelui.
Daca aroma de usturoi sau rozmarin devine prea puternica, le puteti scoate din sticla.

Foto: Flickr


Pofta buna!