Site coolinaria.ro

Pui Sichuan


In loc de sherry se poate folosi vin rosu, iar ardeii iuti pot fi si proaspeti, nu neaparat uscati.

Pui Sichuan

Ingrediente:
  • 4 buc. piept de pui
  • 30 ml sos de soia
  • 15 ml sherry sec
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 6 ardei iuti uscati
  • Pentru sos:
  • 30 ml sherry
  • 30 ml sos de soia
  • 2 linguri zahar brun
  • 15 ml ulei de susan
  • 15 ml sos Worcestershire
  • 15 ml apa
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 45 ml ulei de arahide
  • Pentru servit:
  • ceapa verde tocata
  • alune prajite maruntite
Mod de preparare:
Taiati puiul cubulete si marinati-l in sos de soia cu sherry si amidon de porumb.
Amestecati toate ingredientele pentru sos si lasati deoparte.
Puneti ulei intr-o tigaie incinsa si adaugati ardeii uscati.
Gatiti 15 secunde si apoi adaugati puiul cu marinata.
Gatiti la foc mare, amestecand constant 10 minute.
Adaugati sosul si gatiti pana se ingroasa.
Presarati deasupra ceapa verde si alunele.
Serviti cu taitei de orez.

Foto: Flickr


Pofta buna!