Site coolinaria.ro

Cosulete de bezea


Clasicele bezele se pot aroma cu cafea si devin apoi cosulete cu crema de ciocolata.

Cosulete de bezea

Ingrediente:
  • Pentru bezele:
  • 1 albus
  • 45 gr zahar
  • 3/4 lingurita cafea instant
  • 3/4 lingurita amidon de porumb
  • Pentru umplutura:
  • 30 gr ciocolata, 75%
  • 30 gr frisca lichida
Mod de preparare:
Amestecati cafeaua instant cu amidonul de porumb si lasati deoparte.
Bateti albusul pana se formeaza varfuri moi.
Apoi, continuand sa bateti, adaugati treptat zaharul.
Bateti pana se dizolva zaharul si bezeaua devine groasa si lucioasa.
Incorporati cu grija amestecul de cafea cu amidon.

Tapetati o tava cu hartie de copt.
Puneti intr-o punga de patiserie (punga pt umplut / poche) compozitia de bezea si formati mici cosulete pe hartia de copt - diametru aprox. 2 cm - pompand compozitia intr-o miscare spiralata: Incepand din mijlocul cosuletului, formati o spirala spre exterior si ingrosati marginea cu 2-3 cercuri.

Coaceti in cuptorul preincalzit la 120 grade Celsius, aprox 30-40 de minute.
Lasati sa se raceasca pe un gratar.

Pentru umplutura, incalziti frisca lichida, fara sa o aduceti la fierbere.
Adaugati ciocolata maruntita si amestecati bine pana se topeste si compozitia devine fina.
Puneti crema intr-o punga de patiserie cu varf mic si umpleti cosuletele de bezea.

Foto: Flickr


Pofta buna!