Site coolinaria.ro

Pui Tapaka (Moldova)


Reteta veche pentru "Pui Tapaka" este folosita in satele din Moldova de peste Prut, fiind (probabil) imprumutata din bucataria georgiana si adaptata la bucataria traditionala moldoveneasca.

Pui Tapaka (Moldova)

Ingrediente:
  • jumatate de pui
  • ceapa
  • usturoi
  • ulei
  • vin
  • sare
  • piper
  • coriandru
  • boia
  • malai
Mod de preparare:
Se face un sos marinat din ulei, vin, piper, sare, coriandru, usturoi, boia si se lasa carnea la marinat timp de 24 de ore.
Apoi, se frige carnea pe gratar timp de 25 de minute.

Secretul bucatarului
La prepararea retetei acasa, reteta se poate prepara folosind, in loc de gratar, o tigaie mai mare, in care sa incapa jumatate de pui.
Dupa ce se asaza puiul in tigaie cu putin ulei, se aplatizeaza punand peste el un suport de lemn cu o greutate deasupra.

Mod de servire
Se serveste cu legume la gratar, mujdei de usturoi si mamaliguta.


Pofta buna!