Site coolinaria.ro

Crochete de cartofi


Crocante si pufoase, aceste crochete de cartofi sunt cunoscute in Chile sub denumirea de "papas duquesas", fiind o combinatie intre piure si cartofi prajiti.

Crochete de cartofi

Ingrediente:
  • 1 kg cartofi, curatati si taiati cubulete de 5 cm.
  • sare
  • 1 ou mare, batut
  • 15 gr unt nesarat
  • 2 linguri lapte praf degresat
  • 2 linguri parmezan ras
  • 65 gr faina
  • un praf de nucsoara rasa
  • ulei vegetal, pentru prajit
Mod de preparare:
Puneti cartofii intr-o oala si acoperiti-i cu apa.
Adaugati sare si aduceti la fierbere.
Lasati sa fiarba inabusit la foc mediu pana se inmoaie, aprox. 20 de minute.
Scurgeti cartofii si mai gatiti-i 1 minut intr-o tigaie la foc mare, agitand tigaia des, ca sa se usuce bine cartofii.

Pasati cartofii piure intr-un castron mare.
Adaugati oual, untul, laptele praf, parmezanul, faina si nucsoara si amestecati.
Cu mainile infainate, modelati chiftelute din cartofi (diametru aprox. 2,5 cm). Ar trebui sa rezulte cam 60 de crochete sferice.

Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Intr-o tigaie adanca antiaderenta, incingeti ulei vegetal (de un deget).
Lucrand in reprize de cate 10-12, prajiti crochetele de cartofi la foc mediu spre tare, intorcandu-le pana se rumenesc uniform. Dureaza cam 6-7 minute per repriza.
Scurgeti pe prosoape de hartie, aseoznati cu putina sare si transferati crochetele intr-o tava mare de cuptor.
Repetati acesti pasi cu crochetele ramase.

Dupa ce sunt prajite toate crochetele, reincalziti-le in cuptor 10 minute si serviti imediat.

Foto: Flickr


Pofta buna!