Site coolinaria.ro

Mazare mentolata


Timpul de fierbere este dat pentru mazare proaspata, dar mancarea este la fel de gustoasa si cu mazare congelata.

Mazare mentolata

Ingrediente:
  • 1 kg mazare, proaspata sau congelata
  • 10 frunze de menta - 5 intregi si 5 tocate fin
  • 1/2 lingurita zahar
  • 50 gr unt
  • sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
Mod de preparare:
Puneti mazarea, zaharul si frunzele de menta intregi intr-o oala cu apa care fierbe.
Aduceti din nou la fierbere si lasati la foc tare 20 de minute.
Scurgeti mazarea si aruncati frunzele de menta.
Puneti mazarea inapoi in oala sau intr-o tigaie adanca, impreuna cu untul, si asezonati dupa gust.
Incalziti usor mazarea in unt, timp de 5 minute, amestecand din cand in cand.
Serviti fierbinte cu frunzele de menta tocate.

Foto: Flickr


Pofta buna!