Site coolinaria.ro

Degete de vrajitoare


De Halloween, serviti biscuiti de casa infricosatori, sub forma unor degete insangerate, cu unghii din migdale.

Degete de vrajitoare

Ingrediente:
  • Pentru 60 bucati:
  • 225 gr unt moale
  • 125 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 5 ml esenta de migdale
  • 5 ml esenta de vanilie
  • 330 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 90 gr migdale curatate (fierte maxim 1 minut, sa se desprinda usor pielita)
  • gem de zmeura
Mod de preparare:
Intr-un castron, bateti untul cu zahar pudra, oua si cele 2 esente (migdale si vanilie).
Separat, amestecati ingredientele uscate, dupa care le adaugati peste amestecul umed si amestecati bine.
Acoperiti si dati la rece 30 de minute.

Lucrati cu un sfert din cantitatea de aluat odata, in timp ce restul ramane la rece.
Rulati cate o lingura de aluat intr-o forma lunguiata de deget, de aprox. 10 cm lungime.
Strangeti usor aproape de mijloc si apoi aproape de unul din capete, pentru a forma "nodurile" degetelor.
Apasati o migdala la capatul unui "deget" de aluat, pe post de unghie.
Cu un cutitas, faceti mici taieturi orizontale in "nodurile" degetului.
Aveti grija ca biscuitii formati sa fie destul de subtiri, pentru ca se vor mai umfla in cuptor.

Puneti degetele de aluat in tavi tapetate cu hartie de copt, sau folositi foi de silicon (antiaderente).
Coaceti la 165 grade Celsius timp de 20-25 de minute, sau pana devin usor aurii.
Lasati sa se raceasca cateva minute.

Intre timp, topiti gemul la foc mic intr-o craticioara.
Desprindeti cu grija migdalele de pe fiecare "deget", ungeti cu putin gem in locul lor si apsati la loc migdala, astfel incat gemul sa iasa prin laterale.

Foto: Flickr


Pofta buna!