Cantitatile pentru ingrediente nu sunt date, intrucat se adapteaza din ochi, in functie de cat de mari sunt cartofii. Important este sa aveti acelasi numar de oua si de cartofi copti.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Taiati un capac din fiecare cartof copt.
Cu o lingura, scoateti cu grija miezul cartofului, lasand o margine subtire de pulpa pana la coaja.
Puneti deoparte miezul cartofului pentru alte preparate (crochete de cartofi, de exemplu).
Ungeti interiorul fiecarui cartof cu unt topit si condimentati cu sare si piper.
Presarati un strat de branza rasa in fiecare cartof si adaugati umpluturile dorite, dar nu umpleti mai mult de 3/4.
Spargeti cate un ou in fiecare cartof si mai condimentati cu putina sare si piper.
Deasupra, puteti sa mai razuiti cascaval sau ce topping doriti (de exemplu, ceapa verde tocata).
Puneti cartofii intr-o tava de cuptor si coaceti 20 de minute.
Albusurile ar trebui sa se intareasca, dar galbenusurile sa fie inca moi.
Foto: Flickr
Pofta buna!