Aceasta reteta va va schimba perceptia asupra ficateilor prajiti. Cantitatile date sunt pentru 3 portii.
Curatati ficateii si separati lobii.
Tamponati cu servete de hartie absorbante.
Incingeti 10 ml de ulei intr-o tigaie adanca la foc mediu spre tare.
Puneti in tigaie jumatate din cantitatea de ficatei (intr-un singur strat).
Gatiti 4-5 minute, intorcandu-i de cateva ori, pana se rumenesc uniform si sunt aproape patrunsi.
Transferati-i intr-o sita deasupra unui castron, pentru a recupera zeama.
Repetati cu alti 10 ml de ulei si ficateii ramasi.
Micsorati flacara la mediu.
Adaugati uleiul ramas (10 ml) in tigaie si puneti ceapa tocata.
Gatiti 4 minute, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie ceapa si devine aurie.
Adaugati usturoiul si mai lasati 1 minut pe foc, amestecand.
Adaugati cele 2 tipuri de otet si amestecati pe foc inca 1-2 minute sau pana se ingroasa sosul.
Adaugati supa de pui, rosia tocata, salvia si zeama scursa de la ficatei.
Aduceti la fierbere si micsorati flacara.
Fierbeti inabusit 3 minute sau pana se ingroasa putin sosul.
Adaugati ficateii si asezonati cu sare si piper.
Gatiti pana se patrund bine si presarati cu patrunjel tocat sau ceapa verde.
Foto: Flickr
Pofta buna!