Site coolinaria.ro

Briose albe


Briosele albe sunt visul oricarui cofetar decorator, pentru ca toate culorile de glazura si decoratiuni de zahar arata foarte bine.
Pentru un Craciun ca-n povesti, ornati aceste briose cu crema alba preferata si perlute de zahar.

Briose albe

Ingrediente:
  • Pentru 24 de briose:
  • 375 gr faina alba, cernuta
  • 1 lingura praf de copt
  • 120 gr unt moale (sau margarina)
  • 300 gr zahar
  • 2-3 ml esenta de vanilie
  • 180 ml lapte
  • 5 albusuri
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius si puneti hartiutele de briose in formele de copt.

Intr-un castron mare, cerneti impreuna faina cu praful de copt.
Separat, in alt castron mare, mixati untul cu zaharul pana devine o compozitie usoara si pufoasa.
Adaugati vanilia si mixati bine.
Adaugati amestecul de faina alternativ cu laptele. Mixati.
Intr-un bol curat, bateti albusurile pana se intaresc, dar fara sa se usuce.
Incorporati-le cu grija in aluat.
Umpleti formele de copt pe 2/3 din inaltime.

Coaceti 17-19 minute sau pana trec testul cu scobitoarea.
Lasati briosele sa se raceasca 5 minute in tava, pe un gratar.
Scoateti briosele din forme si lasati-le sa se raceasca de tot.


Pofta buna!