Site coolinaria.ro

Omleta spaniola


Omleta spaniola, sau tortilla, este un amestec de ceapa si cartofi prajiti, legati cu oua batute si care seamana cu o tarta quiche.
Cantitatile date sunt pentru o omleta de 25 cm diametru, care poate hrani pana la 4 persoane.

Omleta spaniola

Ingrediente:
  • 1 lingura usturoi zdrobit
  • ulei de masline sau vegetal
  • 6 cartofi medii
  • 1 ceapa
  • 6 oua mari
Mod de preparare:
Incingeti putin ulei intr-o tigaie si rumeniti usturoiul.
Adaugati si restul de ulei si incalziti-l pana la 200 grade Celsius.
Feliati cartofii, sau taiati-i cubulete, si tocati grosier ceapa.
Adaugati bucatile de cartofi si ceapa in uleiul incins si prajiti pana se rumenesc.
Scurgeti amestecul prajit si pastrati cam 2 linguri de ulei (30 ml).

Separat, bateti ouale intr-un castron suficient de mare.
Adaugati mixul de cartofi, ceapa si usturoi peste ouale batute si lasati deoparte 15 minute, sa se intrepatrunda aromele.
Turnati uleiul pastrat inapoi in tigaie (diametru 25 cm) si potriviti flacara la mic spre mediu.
Adaugati amestecul de omleta in tigaie si prajiti, ridicand din cand in cand marginile omletei pentru a permite oualor negatite sa se scurga in tigaie pana se gatesc in totalitate.
Serviti ca pe pizza, cu topping-urile preferate: smantana, branza rasa, ceapa verde tocata, sos picant etc.

Foto: Flickr


Pofta buna!