Site coolinaria.ro

Midii cu vin alb


Reteta mediteraneana "Cozze al vino bianco (Midii cu vin alb)" a fost oferita si preparata de Cucina di Eleni si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific mediteranean si italian din str. Stefan Mihaileanu nr. 35, Bucuresti.

Midii cu vin alb

Ingrediente:
  • 1,5 kg midii mediteraneene jumatati
  • rosii cherry
  • 2 linguri ulei
  • vin alb
  • o legatura de patrunjel
  • 6 catei de usturoi
  • sare si piper
Mod de preparare:
Se curata midiile in felul urmator: se pun intr-un vas cu apa rece.
Alaturi se pune alt vas cu apa rece.
Se ia fiecare midie si se curata tragand de ele in partea opusa balamalei cochiliei.
Se curata fiecare cochilie frecand-o energic cu un buretel de sarma sub jet de apa.
Se pune fiecare midie curatata in vasul cu apa curata.

Cand toate midiile sunt curatate, se mai clatesc in cateva ape.
Se scurg bine de apa chiar inainte de a le gati.

Se incinge tigaia cu ulei.
Se adauga cateii de usturoi striviti si se calesc scurt.
Se adauga rosiile cherry si midiile mediteraneene.
Se adauga vin alb.
Se condimenteaza cu piper si sare, dupa gust.
Se asezoneaza cu patrunjel.

Mod de servire
Se servesc fierbinti, cu paine proaspata si felii de lamaie, alaturi de un pahar cu vin alb.


Pofta buna!