Site coolinaria.ro

Cheesecake Irish Cream


Un desert cu o aroma deosebita, care o sa va transforme in ochii invitatilor intr-un super-bucatar!

Cheesecake Irish Cream

Ingrediente:
  • 12-15 biscuiti Oreo
  • 30 gr unt topit
  • 450 gr zahar
  • 4 linguri amidon de porumb
  • 3 oua mari
  • 825 gr crema de branza, la temperatura camerei
  • 5 ml esenta de vanilie
  • 125 ml crema de whisky
  • 60 gr ciocolata, topita
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Ungeti cu unt fundul unei tavi de copt rotunde, cu fund detasabil, de 23 cm diametru.

Sfaramati biscuitii in robotul de bucatarie, dar nu pana se fac pulbere...
Adaugati untul topit peste aceste firimituri si amestecati sa se incorporeze.
Apasati acest amestec pe fundul formei de copt.
Coaceti 9 minute, dupa care lasati sa se raceasca pana preparati crema.

Amestecati zaharul cu amidonul in bolul unui mixer electric.
Adaugati crema de branza si mixati la viteza medie, pana devine o compozitie fina si cremoasa, aprox. 5 minute.
Bateti ouale unul cate unul in aceasta compozitie, amestecand bine dupa fiecare ou.

Topiti bucatile de ciocolata cateva secunde la microunde, apoi amestecati in ea esenta de vanilie si crema de whiskey.
Adaugati acest amestec peste cel de branza si mixati bine.

Turnati amestecul de cheesecake obtinut astfel in forma de copt, peste crusta de biscuiti racita.
Puneti forma de copt in mijlocul cuptorului si reduceti imediat temperatura la 120 grade Celsius.
Coaceti 90 de minute.
Scoateti din cuptor si lasati prajitura sa se raceasca de tot.
Apoi, dati la rece minim 2 ore si desfaceti forma pentru a scoate cheesecake-ul pe un platou.
Tineti la frigider pana serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!