Site coolinaria.ro

Cotlet de porc cu mere caramelizate


O reteta delicioasa, fara gluten, ideala pentru felul principal de la pranz sau cina.
Se poate servi presarat cu nuci pecan maruntite.

Cotlet de porc cu mere caramelizate

Ingrediente:
  • 4 cotlete de porc
  • 1 lingurita ulei vegetal
  • 2 linguri zahar brun
  • sare si piper, dupa gust
  • 2 mere, curatate si feliate
  • un praf de scortisoara
  • un praf de nucsoara
  • 30 gr unt nesarat
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Puneti o tava medie in cupto, sa se incalzeasca.

Incingeti o tigaie mare la foc mediu spre tare.
Ungeti cotletele cu ulei si puneti-le in tigaia incinsa.
Gatiti 5-6 minute, intorcandu-le din cand in cand, pana observati ca s-au patruns bine.
Transferati cotletele in tava incalzita si pastrati-le in cuptorul preincins.

Intr-un castronel, amestecati zaharul brun cu scortisoara, nucsoara, sare si piper.
Puneti untul in tigaie si adaugati mixul de zahar si merele. Amestecati.
Acoperiti si gatiti pana ce se inmoaie putin merele.
Scoateti-le cu o paleta cu gauri si aranjati-le deasupra cotletelor.
Pastrati-le la cald in cuptor.

Continuati sa gatiti sosul in tigaia neacoperita, pana se ingroasa usor.
Turnati sosul peste cotletele cu mere si, optional, presarati cu nuci pecan maruntite.
Serviti cu piure sau fasole verde gatita in unt.

Foto: Flickr


Pofta buna!