Somon fume in foietaj
Un aperitiv deosebit, gata imediat, de servit cald sau rece.
Ingrediente:
- 250 gr crema de branza
- 100 gr somon fume, tocat
- piper negru, dupa gust
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 4 foi aluat de patiserie (foietaj)
- 45 ml ulei
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200°C.
Amestecati crema de branza cu bucatelele de somon afumat, piperul si coaja de lamaie si lasati deoparte.
Suprapuneti foile de aluat si taiati-le in 3 fasii egale, obtinand astfel un total de 24 de fasii.
Ungeti cu ulei partea de deasupra a fiecarei fasii, puneti cate o lingurita de umplutura pe capatul fasiei si rulati sub forma de cilindru, apoi ciupiti capetele sa se imbine, ca o bomboana.
Ungeti cu putin ulei si puneti-le intr-o tava de copt unsa.
Repetati cu fasiile ramase, pana obtineti 24 de aperitive.
Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 10 minute, pana devin aurii si crocante.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!