Site coolinaria.ro

Iepure cu prune si ceapa


O reteta ce imbina rafinamentul culinar frantuzesc cu exotismul mancarurilor marocane.

Iepure cu prune si ceapa

Ingrediente:
  • 1 iepure mare, curatat si taiat in portii
  • 5 cepe, feliate subtire
  • 10 fire de sofran
  • 50 ml brandy
  • 25 prune uscate
  • 1 L apa fiarta
  • 15 gr unt
Mod de preparare:
Topiti jumatate din cantitatea de unt intr-un oala de fonta.
Prajiti ceapa in unt, acoperiti si amestecati din cand in cand.
Lasati pe foc suficient sa se inmoaie si sa se caramelizeze ceapa.
Scoateti ceapa si lasati-o deoparte.
Puneti bucatile de iepure in oala si intoarceti-le sa se rumeneasca uniform.

Intr-o carafa, turnati apa fiarta peste firele de sofran.
Puneti ceapa inapoi in oala si turnati deasupra apa cu sofran si brandy-ul.
Adaugati prunele, acoperiti si dati la cuptor minim 2 ore la 180 grade Celsius.
Lasati sa se odihneasca cu capacul pus 30 de minute inainte de a servi.
Serviti cu paine proaspata si garnitura de mazare.

Foto: Flickr


Pofta buna!