Site coolinaria.ro

Saramura boiereasca de crap


Reteta romaneasca "Saramura boiereasca de crap" a fost oferita si preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr.1, Bucuresti.

Saramura boiereasca de crap

Ingrediente:
  • un crap
  • ardei rosu
  • ardei iute
  • malai
  • rosii
  • ceapa alba
  • usturoi
  • boia dulce
  • patrunjel
  • putin ulei
  • pasta de ardei kapia
  • sare, piper
Mod de preparare:
Crapul se curata bine de solzi si se presara cu sare.
Apoi se frige bine pe gratar, pe ambele parti, pana se rumeneste bine.
Intre timp, se taie legumele in felii groase si se pun pe gratar.

Dupa ce legumele s-au copt, se pun intr-o tigaie anti-aderenta, se stropesc cu putin ulei, se adauga apa si se lasa la fiert, la foc mic.
Cand legumele incep sa fiarba, se adauga sare, piper, boia dulce, pasta de ardei kapia si usturoi.

Pestele fript pe gratar se pune peste legume si se lasa la fiert.
La final, se adauga si patrunjel.

Secretul bucatarului:
Pentru ca pestele din saramura sa ramana zemos, dupa ce saramura a dat in clocot se muta intr-o tava si se lasa cateva minute la cuptor.


Pofta buna!